BLOG

İzmit(kocaeli) Kalıp blog sayfası, sektör hakkında genel ve teknik bilgileri size sunmak amacıyla oluşturulmuştur. Düşüncelerinizi ve sorularınızı bize gönderebilirsiniz.

Pazartesi, 02 Aralık 2019 / Published in Kalıp
Plastik Enjeksiyon Kaliplari Sogutma Sistemleri

Plastik enjeksiyon, eritilmiş plastik ham maddenin bir kalıp içine enjekte edilerek rekillendirilmesi ve soğutularak kalıptan çıkarılması işlemidir. Bu yöntem ile günlük hayatta kullanılan birçok malzeme üretilir.

Plastik enjeksiyonun en önemli aşamalarından biri soğutma aşamasıdır. Soğutma aşaması ile sağlanan ısı düzeni..

Pazartesi, 02 Aralık 2019 / Published in Kalıp
Örnek 3B Kesme Kalip Modeli

Kesme kalıpları titiz ve hassas çalışmaya rağmen bir süre sonra, ilk günlerdeki verimini kaybeder. Verimin ve kesilen yüzey kalitesinin bozulmasının en önemli sebebi, kalıp boşluğunun..

Pazartesi, 02 Aralık 2019 / Published in Kalıp
Kaynak Sonrası Isıl İşlem

Kaynak sonrası ısıl işlem, parçadaki gerilimin giderilmesi için uygulanır. Bu sayede bozulma önlenir, gerilim, gevrek kırılma riski azaltılır ve korozyon riski ortadan kaldırılır

Isıl işlem, malzemeinin fiziksel ve kimyasal özelliklerini değiştirir. Isıl işlemde genellikle kullanılan yöntemler..

Cuma, 12 Nisan 2019 / Published in Kalıp
Hava Cekici Sahmerdan

Sıcak şekillendirme işlemlerinin gerçekleştirilmesi, iş parçasının işlem sıcaklığına kadar ısıtılması ve üzerine darbeler oluşturulması ile sağlanır. Darbelerin çekiçler ile meydana getirilmesi hem zaman açısından hem de kullanılacak insan gücü açısından yeterli gelmeyebilir. Sıcak şekillendirilmesi gereken parçalar; boyutları, sayısı bakımından çekiç ile biçimlendirilmeye uygun olmadığı zamanlarda sıcak iş makinelerine ihtiyaç duyulur.

İLETİŞİM

"Blog" sayfamız hakkında sorularınızı sorabilir veya düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz.

TOP